Dansk guide om 3D Printer

3D Printere er i rivende udvikling! Både på globalt plan, men også herhjemme over de danske hjem og virksomheder har 3D Printeren kastet sin skygge af kreativitet og uendelige muligheder. I takt med denne udvikling er der også kommet flere og nyere teknologier, maskiner og forhandlere på markedet. Teknologien er nu kommet så langt, at 3D Printeren kan benyttes af private såvel som effektivisere i virksomhederne. På den måde er teknologien med til at sætte helt nye standarder i virksomheder såvel som for kreativiteten i hjemmet. Men hvilken 3D Printer skal man vælge? Læs her vores store danske guide om 3D Printere, og snart er du et skridt videre i købet af en 3D Printer – uanset om det er til hjemmet eller til virksomheden

Hvilken 3D Printer skal jeg vælge?

Der er (næsten i hvert fald) uendelige af 3D Printere, såvel som forhandlere af 3D Printere, på markedet. Det kan være svært, næsten umuligt, at vide, hvad der adskiller de enkelte varianter og forhandlere fra hinanden. Efter en masse surfen på nettet og diverse forums, er spørgsmålet du står tilbage med stadig: Hvilken 3D Printer skal jeg vælge? Dette vil vi, med denne danske guide til valg af 3D Printer, forsøge at gøre op med. Uanset om du er på udkig efter en 3D Printer til virksomheden eller til hjemmet, er du landet det helt rigtig sted. Læs med!

4 spørgsmål, du bør stille dig selv, før du køber en 3D printer

Når du har besluttet dig for, at du vil investere i en 3D Printer, er der nogle helt basale ting, du bør vide, før du køber en 3D Printer (læs vores liste med: 10 ting, du skal vide, før du køber en 3D Printer). Herefter skal du gøre det op med dig selv, hvad du gerne vil have ud af din 3D Printer. Men det er ikke altid lige til.

For at guide dig på rette vej til valg af en 3D Printer, har vi samlet 4 spørgsmål, du bør stille dig selv, for at finde ud af, hvilken 3D Printer, der er den rette for dig. De 4 spørgsmål, du bør stille dig selv, er:

  1. Hvor god skal print kvaliteten være?
  2. Hvad ønsker du at 3D Printe?
  3. Hvor meget tid vil du bruge på at 3D Printe?
  4. Hvor meget vil du betale for en 3D Printer?

Hvor god skal print kvaliteten være?

En af de største faktorer, der skiller de forskellige 3D Printere på markedet fra hinanden er print kvaliteten. Jo flere penge, du giver, jo bedre printkvalitet får du (i grove træk). Print kvaliteten kan for nogle være det altafgørende element, hvor det for andre ikke har en store betydning. Hvor stor en betydning dette har for dig og/eller jeres virksomhed er individuelt. Skal 3D Printeren bruges til at printe nogle meget detaljeret objekter, er print kvaliteten naturligvis et af de mest væsentligste elementer. Har de små detaljer i det endelige resultat ikke den store betydning for dig/jer, men det er derimod tempo der er det afgørende element, så er print kvaliteten i jeres nye 3D Printer ikke lige så vigtig.

Hvad ønsker du at 3D Printe?

Med andre ord: Hvor alsidig skal printeren være? Ønsker du udelukkende at printe simple objekter i plastik? Eller skal 3D Printeren bruges til et mere professionelt formål, hvor der skal printes objekter i carbon, jern eller træ? De billigste 3D Printere på markedet kan oftest kun printe med ABS og/eller PLA, hvorimod dyrere og mere komplekse 3D Printere f.eks. til virksomheden kan printe i andre materialer.

Tænk over hvilket materiale, du ønsker at 3D Printe objekter i, samt om objektet skal være robust og hårdt eller blødt og fleksibelt. Det er et afgørende element, ved valg af 3D printer, hvad du ønsker at printe, samt hvad 3D Printerens primære formål er. Det er nemlig langt fra alle 3D Printere, der kan printe med flere typer af filament.

Hvor meget tid vil du bruge på at 3D Printe?

Ovenstående spørgsmål fører os videre til: Hvor meget tid, ønsker du at bruge på 3D Print? Et er hvad du ønsker at 3D Printe, noget andet er hvor meget tid, du ønsker at bruge på at 3D Printe. Nogle 3D Printere er yder simple og lette at betjene, som du får dem ud af kassen. Andre 3D Printere kræver noget mere viden, erfaring og tid at kunne bruge. Du bør derfor nøje overveje, hvor meget tid, du ønsker at bruge på at 3D Printe, samt hvad dine ambitioner er. Vil du købe en 3D Printer for sjov, skal det være din nye hobby eller sidder du i en virksomhed, hvor 3D Printeren skal bruges til professionelt brug? Disse spørgsmål har naturligvis en stor betydning, når det kommer til, hvilken 3D Printer, der er bedst til dit behov.

Hvor meget vil du betale for en 3D Printer?

Prisen på en 3d Printer kan variere fra et par tusinde kroner til over hundrede tusinde kroner. Hvor mange penge, du ønsker at betale for en 3D Printer er tæt forbundet til ovenstående spørgsmål omkring: kvalitet, niveau/formål og tidsforbrug. I grove træk kan man sige; jo flere penge du betaler for din 3D Printer, jo bedre print kvalitet og jo mere alsidighed får du.

Er det din første 3D Printer, du skal til at købe, er det måske værd at købe en billig 3D Printer for at finde ud af, om det er noget for dig. Har du derimod været igang i nogle år, vil du måske gerne investere flere penge i en 3D Printer, som er bedst til prisen/med god value for money. Er du derimod i en virksomheder eller hobbyist på højt plan, så kan det være du skal have fat i en af de bedste 3D Printere på markedet.

Læs mere omkring prisen på en 3D Printer her.

Valg af 3D Printer

Når du har stillet dig selv ovenstående 4 spørgsmål er du et godt stykke af vejen til at købe en 3D Printer. Det næste skridt på vejen til valg af 3D Printer, er at vælge: mærke, model og forhandler. Ønske du at se nærmere på dine muligheder for 3D Printere, så kan du, ved at klikke på nedenstående, se vores bedste bud på:

Vi ønsker dig held og lykke og velkommen i 3D Printer verdenen!