3D Printer software

Før det overhovedet er muligt at printe noget på en 3D Printer, kræver det et stykke computer software. Dette stykke software går under betegnelsen 3D tegneprogram eller 3D Printer software. Men hvilket 3D software skal man så vælge? Der er mange om buddet, og der kommer hele tiden flere og flere til. Det kan derfor være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige 3D software, der er tilgængelige på markedet. Men led ikke længere. Hos 3DPrinterInfo.dk bestræber vi os på at være din informationskilde nr. 1 inden for alt vedrørende 3D Printning. Derfor har vi fundet de bedste 3D printer software på markedet til dig – uanset om du er begynder, let øvet, ekspert eller erhvervsdrivende/professionel.

Hvilke egenskaber er vigtigst for dig i dit 3D tegneprogram?

Når du har anskaffet dig din 3D Printer og er klar til at slippe fantasien løs og printe, kræver det først og fremmest et 3D tegneprogram. I din søgen på sådant et bør du nøje overveje over hvilke egenskaber, du er på udkig efter i dit 3D tegneprogram. Derudover skal du også overveje, om du selv vil lære at tegne de objekter, du skal printe, eller om du blot vil bruge modeller, som andre allerede har lavet. Det er nemlig vidt forskelligt fra de forskellige 3D Printer programmer, hvor stejl læringskurven er og hvor mange modeller, andre allerede har lavet og du frit kan 3D Printe med det samme. Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at være bevidst omkring, om man er på udkig efter et gratis eller et betalt software. For at hjælpe dig godt på vej med hvad du har af muligheder hvis du, som de fleste nok er det, er interesseret i gratis 3D Printer program, har vi lavet en liste over 5 gratis 3D printer software.

3D Printer software – to hurtige eksempler på gratis software

For at give dig en smagsprøve på nogle af de mange 3D Printer tegneprogrammer, der findes, har vi her samlet to af disse. Et til dig, som er nybegynder indenfor 3D Printning, og et til dig der har mere erfaring indenfor området.

Til dig som er nybegynder indenfor 3D Print kan bl.a. Tinkercad nævnes. Tinkercad er et begyndervenligt 3D Printer software med en nem brugergrænseflade og let integrering med din 3D Printer. Tinkercad softwaren gemmer modellerne som STL filer (Den filtype en 3D Printer skal bruge for at kunne printe et objekt). Herudover er det gratis.

Er du mere erfaring inden for 3D Printning og på udkig efter en 3D Printer software, hvor du for alvor kan udfolde dine kreative evner, så kan Blender anbefales. Blender er ligeledes gratis og har et aktivt community af 3D entusiaster. Dette er en stor fordel, hvis du benytter dig af programmet, da det gør det markant lettere at finde svar på de problemer, man måske måtte rende ind i, samt diverse tutorials til 3D Printning. 

Vil du vide mere? Så se vores bud på 5 gratis 3D Printer software og 5 betalte 3D Printer software.