5 gratis 3D Printer software

Der findes et hav af forskellige 3D Printer software. De fleste foretrækker nok, at finde et stykke gratis software til at komme igang med at 3D printe. Derfor har vi her på siden lavet nedenstående liste over 5 gratis 3D Printer softwareløsninger. Nogle af dem har mulighed for at man kan opgradere til et månedligt abonnement, som koster et vist beløb, hvor man får adgang til flere funktioner. Dog er alle programmerne som udgangspunkt gratis at bruge.

Mangler du stadig en 3D Printer til hjemmet eller virksomheden? Så kan vi også hjælpe dig med vores håndplukkede bud på billige 3D Printere, de bedste 3D Printere til prisen og markedets absolut bedste 3D Printere.

Har du allerede en 3D Printer, og er det kun et program du mangler, så hjælper vi dig på helt rette veje med vores 5 konkrete bud på gratis 3D Printer software. Læs med her.

TinkerCAD

Niveau: Begynder

TinkerCAD er formentlig det mest kendte begyndervenlige 3D tegneprogram på markedet. Det er ideelt til nybegynderen, der gerne vil designe sine egne 3D objekter.

Programmet er browserbaseret, og det kræver derfor ikke at man downloader noget software for at komme i gang med at 3D printe. Yderligere betyder dette også, at det er muligt at bruge Tinkercad fra samtlige enheder, med en moderne browser, som f.eks. Windows, Mac, Linux, iOS, Android og mange flere.

I programmet er det gjort meget let at bygge 3D objekter ved brug af helt basale figurer. Netop dette aspekt gør det elsket af mange 3D Printer begyndere verden over. Det er også muligt at “slice” ens 3D objekter i denne 3D Printer software. Der findes dog ikke en indbygget funktion, der kan gøre dette for en, til gengæld findes der et væld af tutorials online, som kan hjælpe en.

Begynd at brug TinkerCAD til dit 3D print eventyr her: https://accounts.autodesk.com/register

3DPrinterOS

Niveau: Begynder

3DPrinterOS er et stykke cloudbaseret 3D Printer software. 3DPrinterOS er yderst begyndervenligt, og formentlig et af de 3D tegneprogrammer på markedet, hvori det er lettest at finde en STL fil online og 3D printe den uden nogen problemer. Dette skyldes at det også har “slicing” indbygget. Det er dog også muligt, at lave sine egne STL filer i programmet og printe disse i stedet.

3DPrinterOS er tilgængeligt til et væld af forskellige styresystemer, heriblandt Windows, Mac, Ubuntu og endda Raspberry Pi.

Programmet er som udgangspunkt gratis, men man har også mulighed for at opgradere til et månedligt abonnement. Heri får man adgang til visse ekstra features som bl.a. personlig support, printerdeling samt mulighed at stille flere 3D Print jobs i kø. 3D Printer programmet understøtter desuden et højt antal af 3D Printerne på markedet.

Download denne 3D Printer software her: https://cloud.3dprinteros.com/

AstroPrint

 

Niveau: Begynder

AstroPrint er kendt som 3D Printer verdens Apple og er et meget begyndervenligt stykke 3D Printer software. Programmet er, ligesom 3DPrinterOS, cloudbaseret. Faktisk har de to programmer meget tilfælles. AstroPrint tilbyder også muligheden for at opgradere til et månedligt betalt abonnement, hvor man får adgang til flere funktioner. Dog har gratis versionen rigeligt med funktioner til begyndere indenfor 3D Print.

AstroPrint adskiller sig fra 3DPrinterOS med deres Android og iOS app. Med denne app kan du trådløst printe objekter på din 3D Printer. Er du interesseret i selv at tegne de objekter du skal 3D Printe, er AstroPrint dog ikke det bedste valg, da denne process ikke er muligt i programmet. I AstroPrint er det kun muligt at “slice” 3D objekter og kontrollere din 3D Printer. Det kræver et andet CAD software for at printe vha. AstroPrint og samtidig tegne sine egne 3D objekter. AstroPrint er dog fuldt ud kompatibelt med gratis 3D CAD software som bl.a. 3D Slash og Leopoly.

Se mere og download AstroPrint her: https://www.astroprint.com/downloads

FreeCAD

Niveau: Øvet

FreeCAD er en glimrende open source 3D Printer software til lettere øvede 3D entusiaster, der er interesserede i at forbedre deres design evner. Det har et hav af forskellige funktioner, som der virkelig kan nørdes med i lang tid.

FreeCAD fungerer lidt anderledes end traditionelle 3D tegneprogrammer. Man laver ikke sine 3D objekter ved at gøre brug af musen og flytte figurer rundt og placere dem. Derimod foregår designprocessen heri ved brug af parametrisk 3D modellering. Kort fortalt, at man definerer parametre som programmet tegner ud fra. Disse parametre kan eksempelvis være begrænsninger, definering af relationer mellem de geometriske figurer samt dimensioner og størrelser.

FreeCAD kan downloades her: https://www.freecadweb.org/downloads.php

OnShape

Niveau: Ekspert/Professionel

OnShape er et meget funktionsrigt stykke 3D Printer software. Det er primært målrettet mod erfarne indenfor 3D modellering og professionelle. Programmet er browserbaseret, og det kræver derfor ikke en kraftfuld computer, for at man kan benytte sig af det. Samtidig er det, ligesom mange andre programmer på listen, også cloudbaseret.

Et område hvor OnShape for alvor adskiller sig fra mange andre 3D printer software på markedet, er dets muligheder for at samarbejde med andre. I dette 3D tegneprogram er det nemlig muligt at være flere om at arbejde på en fil. Endda på samme tid.

Af disse årsager er OnShape særligt en relevant 3D software til virksomheder, der har flere siddende og arbejde med design af 3D objekter. Her er det dog værd at pointere, at programmet kun er gratis for privatpersoner. Dog er det alle pengene værd som virksomhed at investere i OnShape med alt det, programmet tilbyder.

Læs mere om OnShape og kom igang med det her: https://www.onshape.com/