Guide: Hvornår skal man investere i en 3D printer?

3D printere kan rigtig mange smarte ting, og er et fantastisk redskab for DIY-entusiaster. Det kan være en god idé at benytte sig af en 3D printer, hvis man har brug for at skabe ting og dele, som ikke kan laves ved hjælp af traditionelle produktionsmetoder. Dette kan være alt fra prototyper til komplekse strukturer, der kræver præcision og nøjagtighed. Men det er et dyrt isenkram, og det kan være svært at vurdere, hvornår det kan betale sig at købe en.

Enkelte projekter

Skal man kun bruge til enkelte projekter, kan det muligvis ikke betale sig at investere i en 3D printer. Har man et erhvervsprojekt, hvor der skal printes prototyper eller reservedele, kan man med fordel bruge en privat leverandør som damvig.dk, som udfører 3D print. Alternativt kan man kigge på muligheden for at låne en printer til selv at printe en prototype eller reservedel.

Skal man kun 3D printe enkelte gange, kan en privat leverandør være det rette valg. En 3D printer er en kompleks maskine, og skal man benytte den, skal man lære alle de tekniske specifikationer og producerer. Skal man ikke bruge en 3D printer ofte, kan det være bedre givet ud, hvis man får specialister i 3D print til at printe i stedet.

3D print som en hobby

Siden 3D print er kommet til, er det for kreative sjæle blevet en hobby. Er man vild med at lege med 3D print i sin fritid, kan man med fordel overveje at investere i sin egen printer. Vil man ofte gøre brug af en 3D printer, kan det betale sig at have sin egen printer. På den måde kan man lære printeren og materialer godt at kende. 3D printning er desuden et godt redskab, der kan støtte mange andre kreative projekter.

En del af produktionen

3D-print er en af de nyeste teknologier, der har revolutioneret erhvervslivet. Det giver virksomheder mulighed for at skabe produkter og dele hurtigere og mere effektivt end nogensinde før. Hvis 3D print er af en eller flere grunde er en fast del af sin forretning, kan det bedre betale sig at investere i egen printer. Regner man med at benytte sig af 3D print som en del af sin produktion, vil man typisk ikke komme udenom, at skulle investere i en god 3D printer. Man kan dog overveje, om man skal starte med at bruge en leverandør af 3D printede prototyper, inden man går over til at fremstille sine egne.

Guide: Hvornår skal man investere i en 3D printer?

Guide: Hvornår skal man investere i en 3D printer?